170512 И Мин Хо вече е войник


На 12 май 2017 г. И Мин Хо постъпи в армията за 2-годишна военна служба като обществен служител. Той се появи в 8:45 ч. в офиса в Кангнам, където според първоначалната информация се очакваше да пребивава по време на военната си служба. Пред офиса тълпа от фенове и журналисти посрещна актьора и му пожела лека служба. 20 минути след като Мин Хо пристигна обаче, той бе прехвърлен в центъра за социално подпомагане в Сусо (Suseo Social Welfare Center).

Травмите, понесени от тялото му по време на двата автомобилни инцидента, които претърпява през 2006 г. и 2011 година, определиха престоя му в армията да бъде като обществен служител. След катастрофата през 2006 г. Мин Хо престоява в болницата в продължение на седем месеца поради сериозна контузия. Той има фрактури на бедрото и глезена, както и скъсване на ставния хрущял на коляното. По време на оперативното му лечение е поставен 46 см метален имплант в бедрото му. Не по-малко сериозен изглеждаше и инцидента по време на снимките на “City Hunter” през 2011 г., но за щастие тогава И Мин Хо се размина с много по-леки травми (на сн. долу).

Въз основа на медицинския преглед, проведен от пред-военната комисия, се стигна до заключението, че няма да бъде в състояние да служи в активна служба, независимо от момента на неговото постъпване в армията.

Военната служба като обществен служител се различава значително от активната военна служба. Нейната продължителност не е 22 месеца, както при активно служещите, а варира между 24 и 36 месеца. По първоначални данни, И Мин Хо ще служи 2 години и ще се завърне в шоубизнеса през 2019 г. Също така неактивната военна служба изисква само 4 седмици в тренировъчния лагер. За разлика от активно служещите, И Мин Хо има право да избере кога да проведе учението си тренировъчния център. Това трябва да стане не по-късно от 1 година след началото на военната му служба и според информацията, Мин Хо ще изчака поне 6 месеца (или в края на първата година, според други източници).

Advertisements

About ale3in

“You can not live your life for other people. You’ve got to do what’s right for you, even if it hurts some people you love.”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s