170512 И Мин Хо вече е войник


На 12 май 2017 г. И Мин Хо постъпи в армията за 2-годишна военна служба като обществен служител. Той се появи в 8:45 ч. в офиса в Кангнам, където според първоначалната информация се очакваше да пребивава по време на военната си служба. Пред офиса тълпа от фенове и журналисти посрещна актьора и му пожела лека служба. 20 минути след като Мин Хо пристигна обаче, той бе прехвърлен в центъра за социално подпомагане в Сусо (Suseo Social Welfare Center).

Травмите, понесени от тялото му по време на двата автомобилни инцидента, които претърпява през 2006 г. и 2011 година, определиха престоя му в армията да бъде като обществен служител. След катастрофата през 2006 г. Мин Хо престоява в болницата в продължение на седем месеца поради сериозна контузия. Той има фрактури на бедрото и глезена, както и скъсване на ставния хрущял на коляното. По време на оперативното му лечение е поставен 46 см метален имплант в бедрото му. Не по-малко сериозен изглеждаше и инцидента по време на снимките на “City Hunter” през 2011 г., но за щастие тогава И Мин Хо се размина с много по-леки травми (на сн. долу).

Въз основа на медицинския преглед, проведен от пред-военната комисия, се стигна до заключението, че няма да бъде в състояние да служи в активна служба, независимо от момента на неговото постъпване в армията.

Военната служба като обществен служител се различава значително от активната военна служба. Нейната продължителност не е 22 месеца, както при активно служещите, а варира между 24 и 36 месеца. По първоначални данни, И Мин Хо ще служи 2 години и ще се завърне в шоубизнеса през 2019 г. Също така неактивната военна служба изисква само 4 седмици в тренировъчния лагер. За разлика от активно служещите, И Мин Хо има право да избере кога да проведе учението си тренировъчния център. Това трябва да стане не по-късно от 1 година след началото на военната му служба и според информацията, Мин Хо ще изчака поне 6 месеца (или в края на първата година, според други източници).

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s