Мин Хо с дарение за пречистване на водата по повод Деня на водата


Мин Хо неотдавна направи дарение за събитие по повод световния ден на водата.

На 9 март корейския комитет към UNICEF обяви, че платформата за дарения на И Мин Хо “PROMIZ” е дарила 25 млн. вона (или $22,000) за предстоящия световен ден на водата на 22 март. Това е втори път, когато организацията на Мин Хо дарява по този повод значителна сума.

И Мин Хо и PROMIZ са дарили общо 138 набора от първа необходимост на корейския комитет към UNICEF. Дарението включва пречистена вода, достатъчна 92 000 деца по света да пият чиста вода цял месец.
Наборите за спешни случаи на UNICEF се използват най-вече там, където има деца в тежки ситуации, предизвикани от войни или природно бедствие. Освен водата, дарението включва 10 000 набора за първа помощ при недохранени деца и 69 000 за помощ при тежка дехидратация.

През 2009 г. И Мин Хо бе част от кампанията на UNICEF “Love Net” за борба с маларията. През 2015 г. той направи дарение от името на феновете си на стойност 87 хиляди долара на корейския комитет към UNICEF в полза на жертвите на земетресението в Непал. И Мин Хо е и почетен член на клуба на UNICEF за хора, посветени на дарителските каузи.

По повод дарението И Мин Хо заяви: “Миналата година И Мин Хо и PROMIZ успяха да доставят чиста вода до хиляди деца в затруднено положение с помощта на UNICEF. И ще продължим да помагаме доколкото можем на страдащите хора по света. Работя упорито с надежда да направя света малко по-топло място за такива хора.”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s