“Имам план да те обичам” vs. “Не ми отнемай спомена за теб, дори да боли” – И Мин Хо в двете крайности


201612130756773040_584f2b34be7d3_99_20161213075904

 

През изминалата седмица видяхме как двете двойки в “Legend of the Blue Sea” претърпяха различно развитие в отношенията си, като героят на Мин Хо в миналото и настоящето показа любовта си към русалката по 2 различни начина.

В епизод 8 на “Legend of the Blue Sea” Ким Дам Ньон най-сетне призна съвсем искрено чувствата си към русалката, като единствено показа тъгата си от раздялата със Се Хуа. Междувременно Хо Чун Дже, подложен на напълно откровеното нетърпение от страна на Шим Чонг да разкрие чувствата си, трябваше полека да открие пътя за разкриване на сърцето си пред нея. Двете признания, макар и много различни, по някакъв начин оставиха у зрителите много тъга и нетърпеливо очакване за епизодите тази седмица и същевременно откроиха ясно граница между героите на И Мин Хо и Чон Джи Хьон в бъдещето и миналото.

◆ ИМАМ ПЛАН… ДА ТЕ ОБИКНА. ЗАТОВА НЕ СИ ОТИВАЙ

Усилията на шим Чонг най-сетне останаха възнаградени. Това бе начинът на Хо Чун Дже да й каже “Обичам те!”, “Не си отивай!”.

След пътуването си до края на света, Хо Чун Дже е преследван от женски глас и едно признание в любов, чиито притежал не си спомня. Въпреки че спомените му бяха напълно заличени, това “Обичам те” все още е твърде ясно и гръмко в ума му. По време на престоя си на ски пистата Чун Дже събра смелост не само да помоли Шим Чонг да каже “онова нещо”, но й сам да произнесе думите. Внезапното му и така искрено признание стопли сърцата на зрителите.

Съвсем ясно виждаме как ден след ден Хо Чун Дже е все по-близо да изясни пред себе си какво изпитва към Шим Чонг, а тя с всеки ден го обича все повече. Но това се промени, след като приятелят й, също русалка, внезапно умря. Това бе моментът, който накара Шим Чонг да се откаже и да поиска да се върне обратно. В сцената, когато Чун Дже, ранен от битката с Ма Те Йонг, побърза да отиде на брега на река Хан, за да прибере Шим Чонг,  чухме и видяхме как нейното “Трябва да си тръгна” предизвика реакцията на Хо Джун Дже и той направи първата крачка към разкриване на сърцето си пред нея с простичкото: “Ти ме попита по-рано имам ли план да те обикна. Е, аз имам… план.”

◆ “МОЛЯ ТЕ НЕ ЗАЛИЧАВАЙ СПОМЕНИТЕ МИ. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО БОЛЕЗНЕН Е СПОМЕНЪТ ЗА ТЕБ, ЩЕ ГО ПАЗЯ ДО САМИЯ КРАЙ. ТОЗИ СПОМЕН МИ ПРИНАДЛЕЖИ.”
Признанието на Ким Дам Ньон.

Когато Дам Ньон спаси Се Хуа, след като бе държана в плен от господаря Янг, думите му, че му е липсвала, разтопиха сърцата. Но изглежда всичко от миналото е неразривно свързано с настоящето. И също както Шим Чонг в готова да си отиде, така и Се Хуа е способна отново да отнеме спомените на Дам Ньон за любовта им и да се върне в морето. “Ще се върна в морето, затова те моля, забрави всичко…” Но на щедрото й предложение да отнеме спомените му, за да му спести доживотното страдание, Дам Ньон отвърна с молба: “Моля те, не заличавай спомените ми. Без значение колко болезнен е споменът за теб, ще го пазя до самия край. Този спомен ми принадлежи.” Желанието на Дам Ньон да съхрани завинаги изгарящата болка от раздялата, само за да не изгуби спомена за любовта на Се Хуа разграничи ярко образа му от този на Хо Чун Дже и остави нотки на тъга в гърлата ни.

Така най-сетне, макар и свързни, двете истории бяха раграничени като цяло. От една страна в миналото Дам Ньон и Се Хуа споделят живота си, пораствайки заедно. Дам Ньон може и да няма спомени за детството си в игри с русалката, но винаги е показвал любов и загриженост към Се Хуа и е готов на всичко, за да я опази от опасностите. Докато в настоящето Хо Чун Дже първоначално има грижа за опазването на нефритената на гривна на Шим Чонг и едва след време загрижеността му за бижуто е заменено от топлота към чистата и невинна Шим Чонг. И тук особеното е, че Чун Дже има съперник, от когото да ревнува – добрият човек, за когото Шим Чонг говори и който всъщност е самият той, преди да загуби спомените си.

С невинното любовно признание в настоящето и отказът от раздяла в миналото, срядата изглеждаше твърде далеч…

Емоционалната игра на Мин Хо в тези две различни, но и странно свързани паралелни истории бе определена от зрителите като основен мотив за вълнението им за новите епизоди. Все пак, остава да разберем какво става с Дам Ньон след целувката, с която го оставихме в края на еп. 8.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s