3 въпроса за “The Legend of the Blue Sea”, чиито отговори станаха ясни


“The Legend of the Blue Sea” продължава да събира вниманието на феновете, а голяма част от зрителите останаха силно впечатлени от русалката.

imageproxy-php

Ето 3 факта за драмата, които вече са ясни. Ако не сте започнали да гледате, не четете по-надолу.


1. Какъв е цветът на опашката на Джи Хьон?

Когато русалката бе заловрна в миналото, опашката й беше златна, но по-късно я видяхме сребърна. Какво се случи с цвета й?

Всяка русалка има свой необикновен цвят на опашката. Тази русалка, която среща магистрат Ким, е със златна опашка. Русалката, която се среща с Чун Дже вече е друга, затова и опашката й е сребърна. Точно както Дам Ньон се влюбва в златоопашатата русалка, така и Чун Дже ще се влюби в своята. Историята паралелно ще се разкрива пред нас и в Чосон, и в Корея.

2. Какви сили притежава русалката и как те влияят на света на хората?

Във втори епизод, след като на пук на всички фенове, които копнеят да проговорят корейски, русалката научи езика за една нощ, научихме и че русалките общуват помежду си чрез телепатия. А също и че могат да абсорбират всички форми на човешко поведение, включително говор, движения, дори бойни изкуства. 

В епизод 1 пък старият рибар ни разказа, че ако човек подаде ръка на русалка, тя може да отнеме душата му или да заличи спомените му. Това е способност на русалките да се предпазят от хората, но по какъв начин ще се отрази на историята ще разберем в идните дни.

3.Как Чон Джи Хьон е създала образа на русалката?

Да вдъхнеш живот на русалка не е лесно, защото първо трябва да плуваш, докато играеш, а след това си зависим и от хората, които работят по ефектите. В много от сцените й, Джи Хьон трябва да пресъздаде русалката, която плува в дълбоките морски води, сякаш това е най-лесното нещо на света, без лицето й да издава усилие. За целта актрисата тренира плуване много усилено.

И за да й е още по-трудно, златно-сребърните ефекти на опашката изискват да плува със зелена опашка на краката си. Липсата на кислород, напрежението от водата и хипотермията не попречиха обаче на брилянтната й игра.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s