Причината Мин Хо да създаде проекта за прозрачни чадъри за двама


20160819131424948pzyt

Здравейте, аз съм И Мин Хо. Мина седмица, откакто стартирах проекта “Transparent Two-Person Umbrella” заедно с вас. Първата ни цел беше 1 млн сърца, а получихме повече от 2 млн. С това постигаме 2 цели.

В момента 2500 чадъра “Transparent Two-Person Umbrella” са доставени в начални училища в провинцията и съм ви изключително благодарен. Благодаря на всички, които кликнахте на сърце и дарихте любов. Благодаря ви, че приемате сериозно възможността да помагаме. 

Бих искал да отделя време да ви кажа повече за причините да стартирам проекта “Transparent Two-Person Umbrella”. Самият аз имам зад гърба си страшен пътен инцидент, от който се възстанових трудно. След като видях последните статистики се почувствах длъжен да направя нещо, за да помогна.

Най-често причина за детската смъртност е инцидент.

Според статистика на OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) за последните 10 години най-често деца са умирали заради пътни инциденти. Страната ни работи усилено непрестанно, за да намали пътните инциденти, но лично аз мисля, че все още твърде много деца умират на пътя, особено деца, които са пешеходци. Най-малките деца, тези в детска градина и начално училище са тези, които най-често вървят пеша.

Разрових се за статистики и открих, че 84,6% от децата, претърпели инцидент, са в детската градина и началното училище и са пострадали, докато са в училище или на пътя между дома и училището. Информацията ме кара да съм още по-загрижен за ситуацията на пътя.

“Чудя се дали има начин поне малко да предпазим децата на пътя”… беше това, което мина през ума ми, докато гледах статистиката и потърсих начин да направим пътя по-безопасен за децата.

Потърсих евентуалните причини децата на пътя да попадат в инциденти. Но исках да подходя така, че да въвлека и възрастните в този процес. Особено тези, които шофират и се разсейват, говорейки с човека до тях или говорейки по телефона. Освен това, малките деца са по-трудно забележими от шофьорите, когато изкочат пред колата и това засилва опасността пред тях. Това също е важна причина за инцидентите с деца на пътя.

А какво се случва в дъждовните дни?

За малките деца дъждовните дни са интересни, но шофиращите чуват всичко, ограничено заради ромона на дъжда. Освен това видимостта е силно ограничена, до 2/3 понякога. Дъждовните капки също пречат на видимостта и шофьорите имат значително по-малко време за реакция, когато на пътя изскочи дете. Важно е да обърнем внимание и на децата за това колко опасно е да се движат пеша в дъждовните дни и да им напомним да са внимателни. Според мен да го направим чрез акция на “PROMIZ” ще е най-лесният и ефективен метод.

Какво мислите за ефекта от “Transparent Two-Person Umbrella”(Прозрачни чадъри за двама)?

Родителите и възрастните имат навика да дават големите и тежки чадъри, които имат у дома, на децата, без да се замислят, че за малчуганите те са тежки и неудобни за използване. Освен това, големите чадъри им пречат на видимостта и увеличават риска за тях. Затова направени от олекотен материал и прозрачни, съобразени с размера на децата, чадърите “Transparent Two-Person Umbrella” подпомагат видимостта на децата на пътя.

“Transparent Two-Person Umbrella Project”

Аз, чрез платформата за дарения “PROMIZ” дадох идея за чадърите “Transparent Two-Person Umbrella”още през 2015 г. и сега се фокусирам специално върху началните училища и насочването на вниманието на децата към безопасността на пътя.

За възрастните, които ще се включат в проекта, нещата са наистина прости. Нека се погрижим всяко училище, всяко дете да има достъп до чадърите на “PROMIZ”. Така в случай на дъжд, децата могат да вземат чадър от училище и да го върнат на следващия ден. Не е кой знае колко сложно да заемаш и връщаш чадър, но мисля, че това е начин да научим децата и да поемат отговорност, не само да се грижим за безопасността им.

След проекта за кликване на сърце за доставка на чадъри “Transparent Two-Person Umbrella”, съм наистина щастлив да видя активността и съпричастността на хората. Искам още веднъж да благодаря на всички, които станаха част от проекта. От сега нататък “PROMIZ” ще представи и други такива проекти. Мисията завърши успешно, но предстоят още много такива. 

source: DaumStoryFunding

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s