Мин Хо с награда от премиера


На 21 юни Мин Хо присъства на първата годишна церемония за награждаване от името на премиера на Корея “Sharing Happiness Awards” в хотел “Седжонг”.

Наградата “Sharing Happiness Award” се връчва от министерството на здравето и благополучието на хора и организации, които обръщат вниманието на хората към проблеми в обществото и допринасят за разпространение на на корейската култура.

С участието си в редица благотворотелни инициативи от дебюта си до сега, Мин Хо заслужено бе избран за един от носителите на наградата. Досега Мин Хо има принос към кампанията на UNICEF за превенция от малария през 2009 г. През 2015 г. дари 100 млн. вона за пострадалите от земетресението в Непал. Редица негови инициативи го направиха и част от почетните дарители на UNICEF.

Освен това Мин Хо основа дарителската платформа PROMIZ през 2014 г., за да може да организира благотворителни инициативи с феновете си. Кампаниите на платформата засягат създаването на по-лесен достъп до чиста питейна вода на децата в Африка. С марката вече има и продукти, печалбата от които отива изцяло за дарения.

При получаване на наградата Мин Хо заяви: “В желанието си да отвърна на огромната любов и подкрепа от феновете ми по целия свят, аз реших да дарявам. Ще опитам винаги да държа вниманието си към тези, които се нуждаят от помощ и да им протягам ръка. Така ще опитам да съм актьор, който обгръща света с топло сърце.”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: