Мин Хо: Искам да променя начина, по който хората даряват


ТВ зрителите се влюбиха в Гу Джун Пьо от сериала “Boys Over Flowers.” Чрез него милиони обикнаха и И Мин Хо. Но по време на интервюто с него миналата седмица, ние си дадохме сметка, че той е много повече от училищен хулиган.

На 28 Мин Хо вече има две успешни кариери. Едната като актьор, а другата, която той нарича своя “втора професия” – е като посланик на благотворителни каузи. Актьорът избра да използва популярността си, за да даде гласност на належащи в обществото проблеми.

Миналата година чрез блаотворителната си платформа, той съвместно с феновете си, дари над 6.5 милиона за устройства за пречистване на водата, която днес пият над 520 000 деца, предпазвайки ги по този начин и от опасни зарази.

Кое вдъхнови Мин Хо да направи дарението? “В Африка на всеки 19 секунди умира дете, заради липсата на иста питейна вода”, обяснява той пред “Inquirer”. “Децата изминават далечни разстояия, за да получат достъп до вода. Тази информация ме вдъхнови да направя нещо по въпроса. Има много начини да постигнеш промяна в света. Един от тях е дарението. Няма значение дали даряваш тайно или публично, важна е само добрината и искреността на жеста”.

“Моята цел е да променя възприемането на процеса “даряване”. Много хора още мислят, че това е само за богатите. И аз го мислех, но това не е вярно. Човек може да даде дребна сума, нещо, което е по силите му. И много скоро ще си даде сметката как нещо дребно може да промени света”.

Има ли случка от живота ти, която те провокира да започнеш открито да подкрепяш благотворителни каузи?
В началото на 20-те ми години прекарах цяла година в болница, след като преживях ужасен автомобилен инцидент. Беше ми много тежко. Винаги, когато ме оставяха сам, исках отчаяно да има някой до мен. Тогава си дадох сметка колко важно нещо е поскрепата. Да бъдеш до нуждаещите се, когато са напълно сами. Когато станах актьор, реших, че имам достатъчно време и ресурси, за да подкрепям хората в тежки ситуации. Затова преди 2 години заедно с феновете ми създадохме платформата Promiz, печалбата от която даряваме изцяло на благотворителни каузи. Promiz проследява стрикно използването на всяко дарение, защото прозрачността е в основата на чистата кампания.
Моят първи дарителски принос беше за кампанията на Unicef под наслов “LoveNet Campaign” през 2009 година, която целеше привличане на вниманието към маларията. В момента целта ми е да привлека повече хора към проблема с недостига на чиста питейна вода. Ще е страхотно, ако повече хора подкрепят каузите на Promiz. В момента работим по проект, който ще реализираме на Филипините много скоро.

Какви са отношенията ти с феновете ти?

Винаги поддържаме връзка. Мисля, че най-добрият начин да им се отблагодаря за любовта и подкрепата е да бъда по-добър актьор. И да помагам на нуждаещите се с каквото мога. Това няма да се промени в бъдеще.

Навършваш 30 години през 2017-та (не корейското броене). Какво планираш и смяташ ли вече да се установиш семейно?

Ще бъда отново същият Мин Хо и на 30. Всъщност, надявам се да бъда още по-влиятелен и по-полезен за другите. Но още не планирам сватба и деца.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s