Последният епизод


SRFile2011_7_23_7_2_43_574

“Ким Йонг Джо вероятно е изпитал същото. Понеже ставаше въпрос за баща му. И понеже баща му е знаел това, е крил престъпленията си. Но наистина ли мислиш, че е постъпил така заради баща си?” И Йон Сънг успешно завърши своето отмъщение към Чой Ънг Чан. Но не по начина на бащата, който го отгледа – И Джин Пьо, а по своя си начин. Без да убива или да наранява, а показвайки престъпленията, оставяйки на правосъдието да свърши своята част и да даде наказание. Така, както Градският ловец искаше. За И Джин Пьо приоритет беше наказанието на петимата виновни за загиналите във водите на Нампо, но за по-важно бе да постигне промени в обществото, така че повече никога да не се случват подобни трагедии. Това е съвсем естествено за И Йон Сънг, който разглежда “доверието, което съвестните политици ще получат от гражданите” като равно на “доверието, което ще накара 21 мъже да чакат във водите на Нампо, крепени от вярата си в обещание от родината”. Защото това е единственият начин да отмъсти на чудовищата от миналото, без самият той да се превърне в такова.

Разбира се е жалко, че бащите трябваше да загубят политическия/физическия си живот, за да може отмъщението на Йон Сънг да завърши, без той да изцапа ръцете си с кръв. Чой Ънг Чан сам даде на Йон Сънг доказателства за престъпленията си, а Джин Пьо умря пред очите му, поемайки вината за всичко, в което биха могли да обвинят сина му, докато самият Йон Сънг желаеше само да живее обикновен и щастлив живот. Имаше доста критики към драмата за това, че образът на И Йон Сънг не винаги е последователен и историята не винаги се придържа към реалността, но драмата се придържаше повече към това, което би трябвало да бъде, вместо да покаже реалността такава, каквато е. “City Hunter” като драма, която претендира за родство с оригиналната история, успешно създаде героя на 2011-та, който се бори срещу несправедливостите, извършвани от предишните поколения. Затова и човекът, отгледан, за да отмъсти, успя да прекъсне всички обречени връзки и да се завърне в града като свободен човек, не чудовище, а ние видяхме герой, който ще помним като Йон Сънг, не като копие на Рьо Саеба.

Снимка: Екипът на City hunter

Advertisements

About ale3in

“You can not live your life for other people. You’ve got to do what’s right for you, even if it hurts some people you love.”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s