140825 Lee Min Ho @ Cosmopolitan Magazine, September 2014 (Hongkong) / Мин Хо в сп. “Cosmopolitan”, септември 2014 (Хонконг)


Славата следва името

И Мин Хо, непрекъсната популярност

Яхнал надигащата се Халю вълна, непрекъснато кръстосващ азиатските страни с дългите си крака, това е И Мин Хо през 2014 г. Този път, зарязвайки имиджа си на сърцеразбивач, той излиза от малкия екран, за да огрее на големия. Времето лети неусетно и като че ли вчера започваше с второстепенна роля в тийн драма. Кой би могъл да предположи, че тогавашния студент ще достигне такива висини на славата.

Докато надигащата се вълна бе породена от драми като “Autumn Tale”, “Stairway to Heaven”, “Jewel in the Palace”, днес корейската вълна е набрала скорост и дава увереност на младата звезда, наричана не само Принц на Азия, но и Баткото с дългите крака…

Принцът цвете

Има два типа актьори, които се издигат на гребена на Халю вълната. Едните – популяризирани заради героя си в драмата, а другия – заради самата драма. В единия случай публиката помни героя, награждава по всякакъв начин актьора и винаги има риск да го постави в тясна категория, без да очаква нищо повече и по-различно от него. Във втория случай уменията и харизмата на самия актьор без значение каква е последната му актуална роля, го задържат на върха и подклаждат безспирна слава и популярност. В случая на И Мин Хо, виждаме непрекъснати промени и превъплъщения. В ранните си дни с глава на раковина Гу Джун Пьо от BOF го направи звезда за една нощ. Всеки би потвърдил, че Гу Джун Пьо превърна И Мин Хо в звезда.

Ловецът на Азия

Въпреки че следващата му драма не се радваше на огромна популярност, Мин Хо, който влезе в ролята на мъж, помислен за гей, бе поздравен от критиката за партньорството си с по-голямата от него Сон Йе Джин. През 2011 г. обаче завръщането му с екранизацията на мангата “City Hunter” показа на зрителите, че Мин Хо не е само хубавото момче от романтичните истории, но може да се справи чудесно и с екшън сцени в превъплъщението си на ангел-пазител на големия град. “Много приличам на героя си от драмата”, призна тогава Мин Хо, “и двамата имаме своята си тъга и непохватност, както и скрита самота и разбито сърце”. Всички тези преображения обаче само показват желанието на Мин Хо да се превърне от актьор айдъл, в актьор на хората. И усилията му определено дадоха резултат.

Халю наследникът

В BOF Мин Хо беше на 22 и влезе в ролята на гимназист. Пет години по-късно, на 27 години, Мин Хо отново прие предизвикателството да направи ролята на ученик от богато семейство. Сон Йе Джин не веднъж го беше подкачала за това, че не изглежда твърде млад за възрастта си, така че колко ли усилия е трябвало да вложи Мин Хо, за да се пребори с колебанията и да направи ролята? Несъмнено можете сами да си отговорите справил ли се е, ако веднъж сте изгледали Heirs. Младото и плахо момче този път беше трансформирано в един много емоционален млад мъж, който не остави недокоснато женско сърце. Той бе напълно погълнат от ролята, а публиката напълно забрави възрастта му, вида му и всички пречки, посочвани многократно в пресата. Ким Тан постигна това, което другите герои само бяха подготвяли – постави короната на Халю звезда на главата на Мин Хо. И ако по времето на Гу Джун Пьо, това бе името, с което наричаха и самия актьор, където и да отидеше, днес феновете не се опитват да избеерат между Гу Джун Пьо и Ким Тан, а единодушно се спират на И Мин Хо.

Мини въпроси и отговори

При едно от посещенията му в Хонг Конг, “Cosmo” успя да се срещне отблизо и много лично с дългокракия принц на Азия.

Играл си богата ученик, архитект, генерал и няколко други роли. Коя според теб е най-впечатляващата?
– Мисля, че това ще е ролята ми в новия ми филм – “Gangnam Blues”. Този герой е много по-напрегнат и силен като образ в сравнение с всички останали. Той показва какъв трябва да е истинският мъж и това е образът, който търся.

Обмислял ли си да опиташ с други роли?
– Да, искам да опитам какво ли не. Искам да играя фотограф, репортер и дори охрана, мисля, че ще е интересно.

Има ли някоя от хонгконгските звезди, с която искаш да работиш?
– Когато бях дете, гледах много хонгконгски филми и те оставиха дълбок отпечатък в мен. В момента нямам конкретно име на ум, не искам и да си поставям граници с определен жанр продукции. Ако имам тази възможност, искам да опитам различни неща и да покажа какво мога.

Какво е твоето идеално момиче?
– Надявам се да бъде разбираща и умна. Тъй като постоянно съм в движение и програмата ми е натоварена, може би не винаги ще помня важните неща във връзката ни. Надявам се да може да проявява разбиране към мен. В същото време бих искал да бъде човек, с който да мога да съм непринуден.

Преклано залет си напоследък. Как успяваш да си почиваш?
– Обичам да спя, ако имам време – спя и така се освобождавам от стреса.

Какви са тайните ти за идеална фигура?
– Опитвам да тренирам, но нямам време и много желание. За щастие работата е прекалено напрегната напоследък, затова успявам да остана слаб. Но това пък дава друг негатив на външния ми вид, защото, ако съм уморен, лицето ми се подува.

Как отбеляза рождения си ден тази година?
– Снимах филма на връх рождения си ден. След това събрах семейството си, близките си от екипа… Събрах и приятелите си, но само да хапнем, не правих парти, защото не харесвам партита.

Какво е впечатлението ти от Хонгконг?
– Всяко пътуване до тук е толкова напрегнато и планирано, че нямах време да разгледам града. Искрено се надявам някоя от спирките в турнето ми по-късно през годината, да бъде тук.

Коя храна от местните ти харесва най-много?
– Морската и чаят с мляко.

Каква музика слушаш напоследък?
– R&B, Soul, Rock, както и електро. Слушам почти всичко. Напоследък разпускам с Big Bang.

Leave a comment